Diverse Massages

Diverse Massages

TUINA CHINEES MEDISCHE MASSAGE

Tuina (spreek uit twiena), ofwel Chinees medische massage is naast acupunctuur en Chinese kruiden één van de therapieën van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en is een Chinese vorm van massage.

Tuina kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd en daarnaast diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds van een goede diagnose van de patiënt volgens de regels van de TCG. Tuina therapie is zeer effectief zowel in preventieve zin als voor op genezing gerichte behandelingen. Door de Yin en Yang aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen kunnen, op een deskundige manier toegepast, vele ziektes worden genezen. Tuina is niet weg te denken uit de Chinese ziekenhuizen en kent daar verschillende richtingen zoals: kinder Tuina, volwassenen Tuina, orthopedie en cosmetica.

HOLISTISCHE PREVENTIEVE MASSAGE   ( Meridianen Massage   

Holistische preventieve massage heeft in China een historie van meer dan 2000 jaar. Deze massage bevordert de bloedcirculatie, ontspant de spieren, remt de ontsteking, ontgift de afvalstoffen en balanceert je lichaam en geest.

 Een gezonde en vitaliserende Chinese massage.Goed bij hoofdpijn, voofdpijn, lichaamspijnen veroorzaakt door neuralgie of spierweefselpijn, rugpijn, ischias, beenpijn.

Stress, overmatige spanning of druk, kan een verscheidenheid aan klachten geven.
Dit geldt voor lichaam en geest, het een beïnvloedt ook het ander. Wanneer de oorzaak van de stress (nog) niet weggenomen kan worden is preventieve massage een goede optie. Ook naarmate we ouder worden krijgen we allemaal te maken met een vermindering van orgaanfuncties. Voor mensen die te weinig bewegen is deze massage uitermate geschikt om de bloedsomloop door het gehele lichaam te bevorderen en zo veroudering te vertragen. Het immuunsysteem wordt versterkt waardoor het lichaam minder kans heeft om ziektes te ontwikkelen. Dit kan betekenen, minder naar de dokter, minder medicijnen, minder stress, een betere nachtrust en een betere spijsvertering. Het leven wordt gewoon weer wat prettiger.


AROMA MASSAGE

De aromamassage is een ontspanningsmassage met etherische olie die is afgestemd op uw wensen en/of klachten. Via het reukorgaan en de huid oefenen deze oliën hun invloed uit op de inwendige mens.

CHINFLEX MASSAGE

Chinflex (Chinese voetmassage) is een weldaad voor lichaam en geest. Het is een massage die gebaseerd is op de oude originele voetmassageprincipes waarbij de voeten, onderbenen en knieën intensief gemasseerd worden. Tijdens de massage worden verschillende acupunctuurpunten behandeld. De Chinezen passen voetmassages al bijna 4000 jaar toe, met zeer goede resultaten.

In China is het heel gebruikelijk voetmassages te ondergaan om je fit en vitaal te voelen en eventuele klachten zo snel mogelijk te behandelen. U hoeft geen klacht te hebben om baat te hebben bij een behandeling. Zeker in een drukke periode of zomaar als verwennerij werkt deze massage ontspannend en vitaliserend. De behandeling begint met een kruiden voetbad. Deze is gericht op verbetering van de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen. Hierna volgt een ontspannende en vitaliserende Chinflex massage van de voeten en onderbenen.

De Chinese voetmassage maakt gebruik van de reflexzones op de voeten, de meridianen, de acupunctuurpunten en tevens extra punten, dit tegen onder andere slapeloosheid, diabetes etc. De knieën en onderbenen, waar veel belangrijke acupunctuurpunten zitten, worden ook altijd uitgebreid gemasseerd. Men gebruikt hiervoor zeer effectieve Chinese massagetechnieken. Door de combinatie van dit alles wordt het lichaam intens en volledig behandeld. De resultaten zijn dan ook vaak heel gunstig.
Het grote succes van Chinflex massage ontstaat doordat in één massage twee systemen tot één geheel worden gecombineerd.

  1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam (alle organen, spieren en weefsels) weerspiegelt zich in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in de daarmee corresponderende organen. Hierdoor gaan deze beter functioneren.

  2. Ook de meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De combinatie van deze twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking. Tijdens de ontspannende Chinflex massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich lekker ontspannen, fit en vitaal.

Het is mogelijk de massage te beginnen met een kruiden voetbad. In China is dit heel gebruikelijk. Het warme kruiden voetbad heeft een ontgiftende werking en stimuleert Qi en de bloedstroom waardoor de meridianen en organen beter worden gevoed. Tevens versterkt het de weerstand en kan het spier- en gewrichtsklachten verminderen.